Locatie

Locatie

De voormalige zuivelfabriek 'De Venen' vormt met zijn ruimtelijke en verrassende kwaliteiten een aangename oase in een onverwacht stukje Nederland. De kracht van KiK en Kolderveen schuilt in de eenzaamheid en authenticiteit. Kolderveen is een dorp, zoals een dorp hoort te zijn.

'De Venen' geldt als karakteristiek voorbeeld van cultureel erfgoed. De ruimtelijke en verrassende kwaliteiten van het gebouw en zijn omgeving zijn van groot belang in de programmering van KiK

Eén ding is zeker: de rustieke en landelijke omgeving van Kolderveen bezorgen kunstenaars steevast inspiratie.

BOEi

KiK werkt samen met BOEi.

BOEi is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met herbestemmen van industrieel erfgoed. Zij doet dit vanuit verschillende invalshoeken: als investeerder, als ontwikkelaar, als adviseur. Of een combinatie hiervan.

De mogelijkheid tot herbestemmen kan op alle soorten gebouwen van toepassing zijn. Van ijzergieterij tot steenfabriek en van kazernegebouw tot scheepswerf. Het maakt hierbij niet uit of deze gebouwen nu beschermd zijn door de overheid of dat het publiek en/of de eigenaar het monument de moeite van behouden waard vindt.

http://www.boei.nl/projects/view/40

Interieur